Vize türleri ve Gerekli belgeler

Turist
Eksiksiz doldurulmuş başvuru formu
2 adet yeni çekilmiş arka fonu beyaz biometrik fotoğraf
Konfirmeli otel rezervasyonu
Uçak veya otobüs rezervasyonu
Banka hesap cüzdanı(Günlük 50€ olmalı)
Seyahat sağlık sigortasının aslı ya da fotokopisi(30,000€ teminatlı)
Pasaport fotokopileri(Fotoğraflı sayfa,Geçerlilik süresi yazılı olan sayfa,Kimlik bilgileri yazılı olan son sayfa)
Not: Pasaport geçerlilik süresi en az 1 yıllık olmalı

Misafir
Eksiksiz doldurulmuş başvuru formu
2 adet yeni çekilmiş arka fonu beyaz biometrik fotoğraf
Davetiye(Aslı)
Otobüs veya uçak rezervasyonu
Banka hesap cüzdanı(Günlük 50€ olmalı)
Seyahat sağlık sigortasının aslı ya da fotokopisi(30,000€ teminatlı)
Pasaport fotokopileri(Fotoğraflı sayfa,Geçerlilik süresi yazılı olan sayfa,Kimlik bilgileri yazılı olan son sayfa)
Not: Pasaport geçerlilik süresi en az 1 yıllık olmalı

İşveren
Eksiksiz doldurulmuş başvuru formu
2 adet yeni çekilmiş arka fonu beyaz biometrik fotoğraf
Bulgaristan’daki firmadan davetiye(Ticaret odası onaylı)
Şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı olarak Bulgaristan Konsolosluğu vize departmanına hitaben yazılmış seyahat detaylarını,vize talebinizi ve masrafların kimin tarafından karşılanacağını belirten dilekçe
Otel rezervasyonu
Şirket imza sirküleri
Şirket vergi levhası
Oda kayıt ve faaliyet belgesi (Yeni tarihli)
Şirket sicil gazetesi
Şirket banka hesabı
Varsa ev tapusu,araç ruhsatı
Seyahat sağlık sigortası aslı veya fotokopisi(30,000€ teminatlı)
Pasaport fotokopileri(Fotoğraflı sayfa,Geçerlilik süresi yazılı olan sayfa,Kimlik bilgileri yazılı olan son sayfa)
Not: Pasaport geçerlilik süresi en az 1 yıllık olmalı

Çalışan
Eksiksiz doldurulmuş başvuru formu
2 adet yeni çekilmiş arka fonu beyaz biometrik fotoğraf
Bulgaristan’daki firmadan davetiye
Şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı olarak Bulgaristan Konsolosluğu vize departmanına hitaben yazılmış seyahat detaylarını,vize talebinizi ve masrafların kimin tarafından karşılanacağını belirten dilekçe
Otel rezervasyonu
Şirket imza sirküleri
Şirket vergi levhası
Oda kayıt ve faaliyet belgesi (Yeni tarihli)
Şirket sicil gazetesi
SSK işe giriş bildirgesi
SSK aylık prim bordrosu
Son 4 aylık maaş bordrosu(Kaşeli-imzalı)
Seyahat sağlık sigortası aslı veya fotokopisi(30,000€ teminatlı)
Pasaport fotokopileri(Fotoğraflı sayfa,Geçerlilik süresi yazılı olan sayfa,Kimlik bilgileri yazılı olan son sayfa)
Not: Pasaport geçerlilik süresi en az 1 yıllık olmalı

Bulgaristan'da Firma sahipleri için D tipi vize
Eksiksiz doldurulmuş başvuru formu
2 adet yeni çekilmiş arka fonu beyaz biometrik fotoğraf
Bulgar mahkeme kararı ve faaliyet belge kopyası
Firmanın vergi levhaları
Firma banka hesabı
Tapu veya kira sözleşmesi
Bulstat Kartı
Bulgaristan Ticaret Odasına kayıt belgesi
Vergi borcu yoktur yazısı
En az 10 sigortalı işçi listesi ve iş sözleşmeleri
Bulgaristan Ulusal Sigorta Kurumundan noter onaylı kayıt belgesi
Pasaport fotokopileri(Fotoğraflı sayfa,Geçerlilik süresi yazılı olan sayfa,Kimlik bilgileri yazılı olan son sayfa)
Not: Pasaport geçerlilik süresi en az 1 yıllık olmalı

Evlilik için D tipi vize
Eksiksiz doldurulmuş başvuru formu
2 adet yeni çekilmiş arka fonu beyaz biometrik fotoğraf
Eşinizin Bulgaristan pasaport ve liçna karta fotokopisi
Bulgaristan evlenme cüzdan fotokopisi
Banka hesap cüzdanı(Günlük 50€ olmalı)
Ev tapusu veya kira kontratı ya da ziyaret sırasında konaklama,eş tarafından karşılanacağına dair noter tasdikli deklaratsiya(Taahhütname)
Seyahat sağlık sigortası aslı veya fotokopisi(30,000€ teminatlı)
Pasaport fotokopileri(Fotoğraflı sayfa,Geçerlilik süresi yazılı olan sayfa,Kimlik bilgileri yazılı olan son sayfa)
Not: Pasaport geçerlilik süresi en az 1 yıllık olmalı

Öğrenci için D tipi vize
Eksiksiz doldurulmuş başvuru formu
2 adet yeni çekilmiş arka fonu beyaz biometrik fotoğraf
Üniversite kayıt belgesi
Bulgaristan Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilmiş belge
Noter tasdikli öğrencinin velisi tarafından imzalanmış taahhütname
Seyahat sağlık sigortası(30,000€ teminatlı)
Pasaport fotokopileri(Fotoğraflı sayfa,Geçerlilik süresi yazılı olan sayfa,Kimlik bilgileri yazılı olan son sayfa)

Not: Pasaport geçerlilik süresi en az 1 yıllık olmalı

Türkiye'ye göç etmiş ve Bulgaristan vatandaşlığını kaybetmiş şahıslar
Eksiksiz doldurulmuş başvuru formu
2 adet yeni çekilmiş arka fonu beyaz biometrik fotoğraf
Bulgaristan Adalet Bakanlığı tarafından verilmiş belge
Bulgaristan doğum belgesi(Akt za rajdane)
Nüfus kayıt örneği(Registratsiya na naseleniyeto)
İsim denklik belgesi(Bulgarca çevirisi yapılmış ve Apostil ile onaylanmış)
Tapu veya kira sözleşmesi
Bulgaristan’daki banka hesabı
Seyahat sağlık sigortası aslı veya fotokopisi(30,000€ teminatlı)
Pasaport fotokopileri(Fotoğraflı sayfa,Geçerlilik süresi yazılı olan sayfa,Kimlik bilgileri yazılı olan son sayfa)
Not: Pasaport geçerlilik süresi en az 1 yıllık olmalı

Transit vize
Eksiksiz doldurulmuş başvuru formu
2 adet yeni çekilmiş arka fonu beyaz biometrik fotoğraf
Banka hesap cüzdanı(Günlük 50€ olmalı)
Gidilecek ülkenin vizesi(+ ilgili pasaport sayfasının bir tane fotokopisi
Seyahat sağlık sigortası aslı veya fotokopisi(30,000€ teminatlı)
Pasaport fotokopileri(Fotoğraflı sayfa,Geçerlilik süresi yazılı olan sayfa,Kimlik bilgileri yazılı olan son sayfa)
Not: Pasaport geçerlilik süresi en az 1 yıllık olmalı